NEWBIND HARCO PLUS automata beakasztógép keménytáblás könyvek gyártásához

 

Ez az új, félautomata beakasztógép a mai könyvgyártó iparágban megmutatkozó trendeket figyelembe véve lett kifejlesztve: ma már igény főleg kis mennyiségekre van, de már nem a kis kézi működtetésű gépeken legyártva.

A Harco gép előnyei:

  • Gyors méretcserék központosított beállításokkal (kézikerekek és numerikus skálák). Opció: számítógép-vezérelt motorizált beállítások.
  • A méret, tömeg és tábla anyag tekintetében óriási könyvválaszték, beleértve az integral cases.
  • Vezetett, pontos beakasztási eljárás fül nélkül (ez különösen fontos bizonyos típusú könyveknél, mint például a fotókönyv és felbukkanókönyv (by Szabolcs)
  • Beakasztás, teljes felületű préselés és nyílásbeégetés egyetlen ciklusban a magasabb termelékenységért és jobb minőségért.
  • Előkerekített könyvtestek feldolgozásának lehetősége cserélhető formázó vasak segítségével.
  • Hot Melt ragasztás a nyílásokban (opcionális).

A könyvtáblák manuálisan kerülnek adagolásra, vagy automatán az opcionális könyvtestadagolón: az adagoló szinkronizálja a könyvtestadagolást a gép ciklusával. A következő állomáson, függőleges helyzetben az újraformázó állomás biztosítja a sarkak vagy lekerekített könyvtestek végső formáját a beakasztás előtt.

A könyvtáblák kötegekben kerülnek betöltésre az adagolószíjon, és automatikusan az előformázó állomásba kerülnek, ahol fűtött formázó szerszámok előformázzák a gerincet a könyv hegyes vagy lekerekített formájához.

A függőlegesen mozgó csiptetők óvatosan megfogják a könyvtestet és végigvezetik a ragasztó, beakasztó és présállomáson, így biztosítva a tökéletes könyvtest–tábla regisztert.

A présállomáson a mechanikus pofák max. 3 tonna préserő kifejtésére képesek. Fűtött nyílásbeégetők biztosítják a végső és állítható nyomást a nyíláshoz. A kész könyvek a kirakószalagra kerülnek, vagy tovább haladnak a kötegelőbe (opcionális).  

Technikai leírás

Min. könyvméret 

80 x 80 x 6 mm

Max. könyvméret 

390 x 290 x 80 mm
Nyitott borító mérete  min. 170 x 85 mm, max. 685 x 400 mm
Mechanikus sebesség  max. 12 ciklus/perc
Energiaszükséglet  230 V 50/60 Hz
Nettó tömeg  3400 kg